BOLU'DA 35. AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI

35 inci Ahilik Haftası ilimizde bir dizi etkinlikle kutlandı.

20 Eylül 2022

    13. yüzyılda yaşayan Ahi Evran'ın insani ve ahlaki felsefesini yaşatmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla bu yıl 35'incisi kutlanan Ahilik Haftası münasebetiyle  tarihi Yıldırım Bayezid Cami'nin bulunduğu Yukarı Çarşı'da esnafla birlikte Esnaf  Duası edildi.

       Bolu Valisi Sayın Erkan KILIÇ, Ticaret İl Müdürü Ersin TERZİ, İlimiz Protokolü, Esnaf Odalarının Başkan ve temsilcileri ile Yukarı Çarşı Esnafının katılım sağladığı Esnaf Duasının  ardından katılımcılar birlikte kahvaltı yaptıktan sonra dükkanlarını açtı.


     Programda konuşma yapan Bolu Valisi Sayın Erkan KILIÇ,  "Ahilik Haftası'nın 35'incisini kutluyoruz. Bütün esnafımıza bol kazançlar diliyorum. Ahilik kültürü Selçuklu'dan beri bizim geleneğimizde olan bir kültür. Esnafın dayanışmasını, birlik beraberlik içerisinde hareket etmesini ve meslekle alakalı ilkelerin belirlendiği, usta çırak yöntemiyle kişilerin yetiştirildiği bir sistem. Aslında Ahilik teşkilatı bizim tarihimizdeki ilk sivil toplum örgütleridir" dedi.

         

     35 inci Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Bolu Valisi Erkan KILIÇ, Ticaret İl Müdürü Ersin TERZİ, İl protokolü, Esnaf Odalarının başkan ve Temsilcileri, Esnafımız ve Meslek Lisesi Öğrencilerinin katılımıyla Salon programı gerçekleştirildi.

      Progranda; bir Ahilik geleneği olan Şed Kuşanma merasimi sahnelendi. Ahilik konulu video gösterimi yapıldı. 2022 yılı Bolu ili yılın Ahisi seçilen İbrahim YİRMİLİ'ye, yılın kalfası seçilen Evren ÜNAL'a ve yılın Çırağı seçilen mert Talha AKDEMİR'e plaketleri ve Ticaret Bakanlağımız tarafından gönderilen tebrik mektupları bolu Valisi Erkan KILIÇ tarafından takdim edildi. Salon çıkışında Ahi Pilavı ve ikramlarda bulunuldu.

      Ticaret İl Müdürlüğü olarak, Tüm esnafımızın 35 inci Ahilik Haftasını birkez daha kutluyor, hayırlı ve bereketli kazançlar diliyoruz.