KADIN KOOPERATİFLERİNE HİBE DESTEĞİ

18 Aralık 2023

Ticaret Bakanlığımızca uygulamaya konulan Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı  (KOOP-DES) kapsamında 2023 yılı ikinci çağrı döneminde Bolu ilimizden 2 Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifimizin hazırlamış oldukları Makine-Ekipman Hibe desteği projesi Merkez Proje Komisyonunca kabul edilmiş olup 2 Kadın Kooperatifimiz ile Hibe sözleşmesi imzalanmıştır.
 
İmzalanan Makine-Ekipman Hibe Desteği Sözleşmesi ile ilimizde faaliyet gösteren S.S. Kıbrıscık Alan Köyleri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve S.S. Çobankaya Yedigöller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine toplam Proje Bedeli  720.000 TL.  olan Makine-Ekipman Hibe Desteği sağlanmıştır.

Destek sağlanan 2 Kadın Kooperatifimiz, proje kapsamında kooperatif faaliyetlerinde kullanacakları  Makine-Ekipmanlarını teslim almışlardır.

2023 yılında Hibe desteği alan 2 Kadın Kooperatifimiz ile birlikte, KOOP-DES Programı  kapsamında İlimizde Ticaret İl Müdürlüğü uhdesinde kurulmuş olan ve faaliyet gösteren toplam 6 Kadın Kooperatifimizin  tamamı Makine-Ekipman Hibe Desteğinden yararlanmış bulunmaktadır.

Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) ile kooperatif ve üst kuruluşlarının üretim ve istihdama katkısı olacak yatırım projelerinin desteklenmesi, faaliyetlerinde etkinlik ve verimliliğin sağlanması, teknoloji ve yeni üretim tekniklerinden yararlanmalarına katkıda bulunulması, rekabet güçlerinin artırılması ve bireysel tasarrufların uygun kooperatif girişimcilik modelleri ile ekonomiye kazandırılması hedeflenmektedir.

Koop-Des Projesi ile Makine - Ekipman desteğinden yararlanan tüm Kadın Kooperatiflerimize, Üyelerine, İlimize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.