RAMAZAN AYI ÖNCESİ MARKET DENETİMİ

28 Şubat 2024

Yaklaşan ramazan ayı öncesinde tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de başta yerel ve ulusal marketler olmak üzere temel gıda ve ihtiyaç maddeleri satışı yapılan işletmelerde fiyat etiketi ve haksız fiyat artışına yönelik denetimler devam etmektedir.

Valiliğimiz koordinesinde Bolu Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından 6502 sayılı Tüketicnin Korunması Hakkında Kanun, Fiyat Etiketi Yönetmeliği ve Haksız Fiyat Artışı Yönetmeliği kapsamında yapılan denetimlerde, ürünlerin fiyat etiketleri, ürünlerin raf fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığı, ürünlerde haksız fiyat artışı yapılıp yapılmadığı ve ürünlerin fiyat etiketlerinde bulunması gereken bilgilerin yer alıp almadığı kontrol edilmektedir.

Denetimlerde ayrıca, Meyve ve Sebze reyonlarında ki ürünlerin künyelerinde yer alan menşei ve geliş fiyat bilgileri Hal Kayıt Sistemi (HKS) üzerinden kontrol edilmektedir.

Kanun ve Yönetmeliğe aykırı tespitlerde İdari Para Cezası uygulanmaktadır.

Tüketicilerimiz, karşılaştıkları şikayetlerini "ALO 175" Tüketici hattına, Haksız Fiyat Artışı Şikayet Sistemine (HFA) veya yazılı olarak Ticaret İl Müdürlüğüne iletebilir.