İNDİRİMLİ SATIŞ KAMPANYALARINA İLİŞKİN FİYAT ETİKETİ DENETİMİ

Marketlerde İndirimli Satışlara İlişkin Denetimlerimiz Devam Etmektedir.

06 Kasım 2023

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve Ticaret Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ömer BOLAT’ın enflasyon ile mücadele kapsamında reel sektöre indirim çağrısında bulunmalarının ardından zincir ve yerel marketlerin “İndirimli Satış Kampanyalarına” na yönelik olarak  İlimiz Merkez ve İlçelerinde faaliyet gösteren zincir ve yerel marketlerde piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerimiz devam etmektedir.

Tüketicilerimizin aldatılmaması ve ekonomik çıkarlarının korunması ve  yanıltıcı beyanlarla perakende ticaret sektöründe haksız rekabetin önlenmesi amacıyla, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, Fiyat Etiketi Yönetmeliği, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu Yönetmeliği hükümleri kapsamında denetimde görevli personelimizce zincir ve yerel marketlerde satışa sunulan ürünlerin Fiyat Etiketleri, Fiyat tarifeleri, Ürünlerin Raf Fiyatı ile Kasa Fiyatının kontrolü ve Haksız Fiyat Artışına yönelik denetimler gerçekleştirilmektedir.

Tüketicilerimiz, karşılaştıkları şikayetlerini "ALO 175" Tüketici Hattına, Haksız Fiyat Artışı Şikayet Sistemine (HFA), Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) veya yazılı olarak Ticaret İl Müdürlüğüne iletebilirler.