LİSE ÖĞRENCİLERİNE “TÜKETİCİ HAKLARI VE TÜKETİCİNİN KORUNMASI İLE DOLANDIRICILIK” KONULU SEMİNER

17 Mart 2023

2023 yılı Ocak ayında vatandaşlara yönelik; Tüketici Hakları, Tüketicinin Korunması ve internet ortamında dolandırıcılık konularında farkındalık oluşturmak amacıyla Bolu Valiliği öncülüğünde Bolu Ticaret İl Müdürlüğü ile paydaş kurumlar arasında “Tüketici Hakları ve Tüketicinin Korunması Kurumlar arası İş Birliği Projesi Protokolü" imzalanmıştı.

Ticaret İl Müdürlüğü koordinesinde “Tüketici Hakları ve Tüketicinin Korunması Kurumlar Arası İş Birliği Projesi Protokolü” kapsamında öğrencilerin tüketici hakları konusunda bilinçlendirilmesi ve çevresel tehlikelerden korunması amacıyla alanında uzman yetkililer tarafından “Tüketici Hakları ve Tüketicinin Korunması ile Dolandırıcılık” konulu farkındalık seminerleri başladı. 

Bu kapsamda,
 Bolu Ticaret İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde aşağıda isimleri belirtilen ilimizdeki 12 lisede öğrenciler ve öğretmenlere yönelik olarak Tüketici Hakları, Tüketicinin Korunması, Dolandırıcılık ve Siber Suçlar konularında eğitim faaliyeti düzenlendi.

Söz konusu eğitimlerde, Ticaret İl Müdürü Ersin TERZİ ve Tüketici Hakem Heyeti Raportörü Habib POLAT tarafından Tüketici Hakları ve Tüketicinin Korunması konularında, İl Emniyet Müdürlüğü 
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Personeli tarafından da Dolandırıcılık ve Siber Suçlar konularında katılımcılara eğitim verildi.

Proje kapsamında, toplumun tüm kesimlerine yönelik paydaş kurumlarla işbirliği içerisinde eğitim ve bilgilendirme ffaaliyetlerine devam edilecektir. 


            Eğitim Programı düzenlenen Liseler; 

  1.   İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  2.   İzzet Baysal Anadolu Lisesi
  3.   TOBB Zübeyde Hanım  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 
  4.   Bolu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
  5.   Mimar İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  6.   Bolu Anadolu lisesi
  7.   Bolu Atatürk Anadolu Lisesi
  8.   Bolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  9.   Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi
  10. Bolu Kanuni Anadolu Lisesi
  11. Emine Mehmet Baysal Anadolu Lisesi
  12. Bolu Sosyal Bilimler Lisesi