37. AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI

37. Ahilik Haftası Kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi.

30 Eylül 2024

Bu yıl, 23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında  37 ncisi kutlanan Ahilik Haftası İlimizde bir dizi etkinlikle kutlandı.

İlk program, 26.09.2024  Perşembe  günü Bolu / Merkez’de gerçekleştirildi.

Yukarı Çarşıda yer alan Yıldırım Beyazıt Camiinde öğle namazı öncesinde ahirete irtihal etmiş tüm Esnaf, Sanatkarlar ve Şehitlerimizin ruhuna ithafen Mevlid-i Şerif okutuldu. Mevlidi Şerif sonrasında Esnaf Duası ve akabinde  vatandaşlara  Ahi Pilavı ve diğer ikramlarda  bulunuldu.

Programa, Bolu Vali Yardımcısı  Remzi Oğuz YILMAZ, Ticaret İl Müdürü Ersin TERZİ, İl Müftüsü  Hüseyin DEMİRTAŞ, Kurum Müdürleri, Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Tahir GAYRET, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah ALEMDAR, Esnaf Odalarının Başkan ve Yöneticileri, Yukarı Çarşı Esnafı ve vatandaşlar katılım sağladı.  Program Esnaf ziyaretleri ile sona erdi.

İkinci program, 27.09.2024  Cuma günü  İlimiz Mudurnu İlçesinde gerçekleştirildi.  
  
Mudurnu Kent Meydanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programa Bolu Vali Yardımcısı  Remzi Oğuz YILMAZ, Mudurnu Kaymakamı Ayhan KALAYCIOĞLU, Mudurnu Belediye Başkanı Doğan ONURLU, Ticaret İl Müdürü Ersin TERZİ, İl Müftüsü  Hüseyin DEMİRTAŞ, Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan Vekili  Selahattin AYEN, Kurum Müdürleri, Esnaf Odalarının Başkan ve Yöneticileri ile Mudurnu Esnafı ve vatandaşlar katıldı.

Programda, Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan Vekili Selahattin AYEN, Mudurnu Belediye Başkanı Doğan ONURLU, Mudurnu Kaymakam  Ayhan KALAYCIOĞLU günün anlam ve önemini belirten konuşmaları sonrasında Mudurnu Tarihi Ahi Kenti alan Başkanı Atılgan KAYA tarafından  UNESCO Dünya Mirasında ‘‘ Mudurnu ve Ahilik’’  konulu  Ahilik kültürünün  öneminin vurgulandığı sunum gerçekleştirildi.

Temsili Şed kuşanma töreni ardından Bolu’da ve Türkiye’de yılın Ahi’si seçilen Mudurnu’da faaliyet gösteren  Demirci Esnafı  İsmail ATLI’ya,  İlin Kalfası seçilen  Kasap kalfası Ömer Ali KOÇOĞLU’ya ve İlin Çırağı seçilen Pastacı çırağı Orçun Taha ÇAYLAKOĞLU’na protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.

Kutlama programı, Mudurnu  orta çarşı (arasta) içinde 700 yıllık bir gelenek olan Esnaf Duası ve akabinde Ahi Pilavı ile diğer ikramların dağıtımı ile devam etti.

Öğleden sonra ise Mudurnu Belediyesi Konferans salonunda, Mudurnu Tarihi Ahi Kenti Alan Yönetimi Başkanlığı  Avrupa Miras Günleri Rotalar, Ağalar ve Bağlantılar Mirası Konulu Mudurnu Tarihi Ahi Kenti Çalıştayı  düzenlendi.