“TÜKETİCİ HAKLARI ve TÜKETİCİNİN KORUNMASI KURUMLARARASI İŞ BİRLİĞİ PROJESİ PROTOKOLÜ” İMZALANDI

12 Ocak 2023

Bolu Valiliği öncülüğünde Ticaret İl Müdürlüğü koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü arasında “Tüketici Hakları ve Tüketicinin Korunması Kurumlararası İş Birliği Projesi Protokolü” imzalandı.

Bolu Valiliği’nde yapılan protokol imza törenine Bolu Valisi Erkan Kılıç, Ticaret İl Müdürü Ersin Terzi, İl Emniyet Müdür V. Serdar Çınar, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Haluk Saygılı,İl Müftüsü Ali Rıza TAHİROĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı, İl Sağlık Müdürü Dr.Öğrt.Üy. Muhammed Emin Demirkol, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay katıldı.

Projenin vatandaşlarımızda farkındalık oluşturulması bakımından önem arz ettiğini belirten Valimiz Sayın Erkan Kılıç, “Vatandaşlarımızın tüketici hakları konusunda bilinçlendirilmesi, çevresel tehlikelerden korunması, yasal haklarını kullanması konusunda Ticaret İl Müdürlüğümüzün koordinesinde imzalanan protokolde yer alan kurumlarımızla iş birliği halinde bir yıl süresince çeşitli bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda eğitim semineri, konferans, panel ve tanıtıcı etkinlikler gibi faaliyetlerle ilimiz genelinde vatandaşlarımıza ulaşılarak dolandırıcılık başta olmak üzere tüketici hakları konusunda detaylı bilgilendirmeler yapılacaktır. Bu önemli projenin hazırlanmasında ve uygulanmasında görev alacak ilgili kurumlarımızın amirlerine ve personeline teşekkür ediyor, projenin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.