36. AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

26 Eylül 2023

Bakanlığımız koordinesinde her yıl düzenlenen Ahilik Haftası Kutlamalarının bu yıl 36. ıncısı 18-24 Eylül 2023 tarihleri arasında tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de bir dizi etkinlikle kutlandı.

İlimizdeki etkinliklere bu yıl Mudurnu ilçemiz evsahipliği yaptı. Etkinliğe, Bolu Vali Yardımcısı Osman DEMİR, Bolu Milletvekilleri İsmail AKGÜL ve Türker ATEŞ, Mudurnu Kaymakamı Ayhan KALAYCIOĞLU, Mudurnu Belediye Başkanı Necdet TÜRKER, Bolu Ticaret İl Müdürü Ersin TERZİ, Kurum Müdürleri, Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Selahattin AYEN, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Aydoğan TEKİN, İlimizdeki Esnaf ve Sanatkar Odalarının Başkanları, Mudurnu Esnafı ve çok sayıda Vatandaş katıldı. 

Tarihi Ahi Kenti Mudurnu ilçemizdeki Ahilik Haftası kutlamaları, Mehteran takımının kortej yürüyüşü ile başladı.

Alanda kurulan sahnede, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam eden kutlama etkinliklerinde, Mehteran takımı gösterisi ve 
Usta-çırak ilişkisinin canlandırıldığı ve çıraklıktan ustalığa geçişi sembolize eden Şed Kuşanma Töreni gerçekleştirildi. Protokol konuşmaları ile devam eden programda,  Mudurnu Tarihi Ahi Kenti Alan Başkanı Atılgan KAYA tarafından  Unesco Dünya Mirasında "Mudurnu ve Ahilik" konulu Ahilik kültürünün öneminin vurgulandığı sunum gerçekleştirildi. 


İl Kutlama Komitesi tarafından mesleki hayatında başarı gösteren, çevresi tarafından sevilen ve sayılan, mesleğine yıllarını veren Demirci ve Hediyelik Eşya yapımcısı Murat KAYAYOL ilimizin Ahisi, mesleğinde başarı göstererek iyi bir usta olma yolunda ilerleyen Oto bakım ustası Emir SARAÇ ise ilimizin Kalfası, mesleğine olan ilgisi ve sevgisiyle mesleğinde gelecek vadeden Berber çırağı Anıl KAYAR ise ilimizin çırağına Plaketleri ve  Bakanlığımızca gönderilen Beratları Vali Yardımcımız Sayın Osman DEMİR tarafından takdim edilmiştir.

Kutlama programı, Mudurnu çarşı (arasta) içinde 700 yıllık bir gelenek olan Esnaf Duası ve akabinde Ahi Pilavı ile diğer ikramların dağıtımının yapılması ile son bulmuştur.

Bu yıl ki Ahilik Haftası kutlamalarında emeği geçen tüm paydaş kurumlara teşekkür ediyoruz.